Nov 28, 2008

M + E + L + A + Y + U = ?

Mufti + ‘Survey’ + Yoga = Caca marba, dah tak tau siapa Maha Kuasa


Tomboy + Piket + Hak = Buat tak tau sudah...


Tenaga Dalam + Kantoi + Gila Duit = Ustaz suka golek telor ayam


Liwat + Sumpah + Siplis = Lahanat!


Politik + Wang + SPRM = Trademark Malaysia


Kampung Sungai Terentang + TNB = Janji kaya tapi takut janji tinggal janji


Yim Pek Ha + Nirmala + 18 Tahun = Siapa yang gila?


MLM + Pemuda Khafi + JAIS pening = Hoi! Biler nak taubat? Asyik-asyik 'Tau Buat'


Ikan kembung + RM6/1kg = Aku kaya, kau? Pergi mampus!


Nenek Wook + Laki Muda = Newspaper laris


Beli + 'Datuk' + Sultan Solo = Gila nama


Tembak + Ibu = Bapa kurang ajar ( Opsss.. Bapa kurang ajar anak)


MBAM + Besi = Alah! Sementara aje


Hujan + Banjir = Tak sedar-sedar diri, signal sudah bagi.


MIT + MILF + Malaysia = Tak kesudah


Raja-raja + Kebal = Gila bazir


MSASAM + Lelaki + Gemuk = Towkey lori kaya


Sheikh Muszaphar + RM1.2juta = Angka sa WANG


PAS + Selangor + Arak = Aik! Kata haram?


PIBG + Duit = Dah takde isu lain duit, duit, duit


'Mak nyah' + Bimbingan = Makin laris, Awwww...

Oh, apa semua nie? Ini berita-berita yang sekarang tengah hangat dipasaran tanahair. Bila nak selesai semua ini? Jawapannya sampai bila-bila pun tidak akan selesai, kita sekadar mengulang-ulangi perbuatan yang sama, mengulang-ulangi kesilapan yang sama. Sampai bila? Hinggalah manusia yang tinggal di bumi Allah ini kembali pada ketetapanNya. Mardhotillah....

Al 'Alaq: 1,2,3,4,5

Bacalah dengan nama Rabbmu Yang menciptakan

Dia telah menciptakan manusia dari segumpal darah

Bacalah, dan Rabbmulah Yang Maha Pemurah

Yang mengajar dengan perantaran kalam

Dia mengajar kepada manusia apa yang tidak diketahuinya



21 comments:

  1. hi abang ittewww.. salam jumat

    ReplyDelete
  2. tuan rumah,
    blog anda asyik keluar unresponsive script. boleh edit script2 yang ada? ia menyebabkan orang kurang gemar nak bertandang. :)

    berita2 di akhbar amat memualkan... ayoyo~

    ReplyDelete
  3. السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    en_me, salam kembali.

    Maryam Abu Ahmad, terima kasih atas teguran, dan kami meminta maaf, baru kami sedar ade masalah jika user guna Internet Explorer, banyak widget tak berfungsi, HR line jadi berkotak2, dan dropdown menu kami tak keluar.

    Kami cuba baiki dalam mase yang terdekat(programmer sibuk sikit tengah siapkan tesis die). hohohoo

    Bagi yang mahukan kepuasan kalau boleh masuk guna mozilla firerox.

    Insyaallah kami cuba baiki dalam mase yang terdekat ini...... terima kasih sekali-lagi

    ReplyDelete
  4. saya pengguna mozilla. :)

    er kalau boleh jangan banyak script sangat, berat nak loading..

    ReplyDelete
  5. 21 kombinasi yg mantap...cayok2

    ReplyDelete
  6. ahhahahaah... kire gs la ni..amik taw hal isu semasa...

    ReplyDelete
  7. Maryam Abu Ahmad, oikss.... ooo.... sorry skali lagi, kami dah buang beberapa widget macam kakisyurga tv (huhuhuhuhuhu), dan jam(huhuhuhuuu). so harap die loading laju skit.

    akuduniaku yup, dalam bahasa jawo MALAYS..... hohohohoho,

    Jawahir, aku harap kita dapat pelajaran walaupun sedikit, saling kita ingat-memperingatkan

    dakchomey, hehehehe.... gitu ler gamok nyer

    Happiness, still happy? :-)

    ReplyDelete
  8. Salam pendekar, hamba mohon menumpang lalu...
    Hamba tertarik bebenor dengan equation yang tuan hamba rungkaikan...kreatif...boleh hamba pinjam untuk post di laman hamba...

    ReplyDelete
  9. Salam ziarah pendekar...daddy nak exchange link yer!

    ReplyDelete
  10. Uik Kaki Syurga, dulu study uitm mana?

    ReplyDelete
  11. gelak aku baca... gelak ada makna sebenarnya... tersangat besar maknanya :D

    ReplyDelete
  12. السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    Desressurection, kalau nak lalu boleh aku takde mintak bayor tol, hehehehehehe, bro kalu nak copy minta belas ihsan letak link ke kakisyurga, boleh?

    Daddy Cool, boleh2, takde hal.

    Tujuh Kaki Dalam, huish, bukan stakat konspirasi.... harg harg harg

    Mohd Amir, hehehehehe, dekat2 sini jer.

    ku tak sempurna, jangan gelak kuat sangat kang aper pulok jiran ko kater... hohohhho...

    ReplyDelete
  13. best la perkataan die huhu:]

    ReplyDelete
  14. selagi x kembali pd islam..
    selagi tu la melayu akan layu...

    Jom kembali pd islam yg syumul..
    Kembalikn kegemilangn khulafa' terdahulu..

    2/3 dunia dlm genggaman,
    bila dunia di letak di tangan,
    dan iman sarat di hati...

    ReplyDelete
  15. faqiha, heh.... blajar rajin2 yek....

    Humayra', moga kita dapat redhaNya

    ReplyDelete
  16. moga dapat rahmat nya./// merahmatakan semesta alam

    ReplyDelete
  17. salam...

    Al 'Alaq: 1,2,3,4,5

    Bacalah dengan nama Rabbmu Yang menciptakan

    Dia telah menciptakan manusia dari segumpal darah

    Bacalah, dan Rabbmulah Yang Maha Pemurah

    Yang mengajar dengan perantaran kalam

    Dia mengajar kepada manusia apa yang tidak diketahuinya

    Alhamdulillah...

    ReplyDelete